top of page

EFOP-3.3.2-16-2016-00333

Képes album, virtuális séta

„Mátészalka, a fény városa” címmel jelent meg egy a települést bemutató, fotókkal illusztrált képes album. A kötetben az épített örökségen túl többek között a helyi szakrális terekről, rendezvényekről, közintézményekről készült felvételek láthatók. A könyv mellett egy újonnan fejlesztett virtuális túrán is megtekinthetők Mátészalka látnivalói, melyet a város honlapjáról lehet majd elérni a világ bármely pontjáról.

305453294_448587207298355_6947541207540575264_n.jpg

CÉLOK

A Szatmári Múzeum célja, hogy az együttműködő nevelési és oktatási partnerintézmények hosszú távon beépítsék a projektben kidolgozott tematikát a helyi közoktatásba, mindennapi gyakorlatukba. A múzeum így kívánja megalapozni tartós jelenlétét a szatmári kulturális és oktatási szolgáltatásainak területén. Az együttműködő intézmények pedagógiai programjában mindenhol prioritást élvez a diákok személyiség fejlesztése. Éppen ezért foglalkozásainkat úgy alakítottuk ki, hogy az új ismeretek gyarapításával erősítsük a diákok személyiség fejlődését is. A kézműves programok nagymértékben erősítik a kreativitást, az alkotni akarás pedig a gyermek motiváltságát fokozza.

 

Oktatási-nevelési kínálatunk bővítését tervezzük, gyűjteményünket felhasználva interaktív ismeretátadásra, korszerű kulturális nevelésre és kompetenciafejlesztésre törekszünk. Fejlesztéseinkkel és programjainkkal megalapozzuk az iskola falain kívüli oktatást, valamint az egész életen át tartó tanulást is.

MEGVALÓSÍTÁS

Az óvodás és az általános iskolás célcsoportok közös jellemzője a nagyfokú aktivitás, mozgásigény, mindig az új megismerése iránti vágy. Ezeket a diákokat oly módon kell lekötni, hogy az új ismeretek szerzése közben élményeket is kapjanak, ezáltal megkedveljék az iskolán/óvodán kívüli foglalkozást és megjelenjen bennük a további igény.

Az óvodásokat a játék örömén keresztül kívánjuk bevonni. A népi játékok segítségével kis vetélkedőn keresztül szerzik új ismereteiket. Számukra fontos a versengés, ez adja a legnagyobb élvezetet.

Az általános iskolásoknak szakköri lehetőséget, témanapot illetve vetélkedőt biztosítunk, mert náluk is fontos a játék, de ők már igyekeznek mindinkább tudásukkal kitűnni. Ezért ennek a korosztálynak komplex programlehetőséget kínál a múzeum.

A mátészalkai Szatmári Múzeum sikeres támogatási pályázatot nyújtott be az EFOP 3.3.2-16-2016-00333. sz. projekt keretén belül. Az elnyert támogatási összeg 24.985.228 Ft, a támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 100 %-a. A megvalósítási szakasz 2018. március 1-jével indult meg. A pályázat időtartama 24 hónap. A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. február 29.

A támogatási szerződés keretében az intézmény 1 havi szakkör, 1 témanap, 1 verseny és vetélkedő általános iskolák számára, illetve 1 verseny és vetélkedő programot vállalt óvodások számára. Minden programból 2-2 sorozat biztosítása vállalt.

bottom of page