HU / EN

Bujáki László festőművész

2019. június 19.

Bujáki László festőművész

Bujáki László festőművész és Török Ádám performance

Bujáki László festőművész, litográfus és tipográfus.Török Ádám, Máté Péter-díjas magyar fuvolista, énekes és dalszövegíró, a Mini együttes alapítója és frontembere.

46-06-26 reggel 6 ezek a fontosabb adatok a születésemről…


Litografusként indultam ami a biztos szabad kézi rajzolás magasiskolája.  El is kezdődött igen korán a reklámgrafikusi pályám amiben egy speciális a csomagolás technika szakon szinte egyeduralkodóvá válhattam, mert a Glóbus nyomdában 15 évig tanultam és alkalmaztam a kartondoboz készítés minden tervezői  és nyomtatásra előkészítői fázisát.


Újabb 15 év alatt már a kép-szöveg integrációját is megtanultam a Szikra Lapnyomdában és tanfolyamokon neves külföldi repróüzemekben. Közben az Iparművészeti Főiskolán a Haiman György indította első felsőfokú tipografus képzőjének No. 1-es diplomáját kaptam meg.

A főiskolán Nagy Zoltán betűtervező tanítványaként már saját tervezésű digitalizált betűtípusaimmal készítettem első könyvritkaságnak számító Könyvemet mesterem 70-ik születésnapjára. Közben feleségemmel saját céget alapítottunk ahol a megrendelőimnek többek között az AxelSpringert  is mondhattam.  De voltam tervezője és nyomdai előkészítője még számtalan kis és nagy megrendelőnek.

A festészet ennyi elfoglaltság mellett is megmaradt kiegészítésként mert a szolgai alkalmazott grafika mellett kellett is egy szelep nekem amivel kiengedhettem a gőzt olykor olykor. 16 éves korom óta szeretnék Dalisan világhírű festő lenni. A meggondolatlan, nagyképű polgárpukkasztó beszólásaimmal már nyomdokaiban vagyok a nagy mesternek.

Amióta csak festészettel foglalkozhatom felkutattam és megtaláltam, folyamatosan katalogizálom korábbi alkotásaimat melyeknek száma majd ezres nagyságrendű. Itt nem csupán egy válogatást láthat az életműből a kedves nézelődő hanem dialógusok formájában kapcsolatba  is kerülhet velem.